6 Nisan 2018 Cuma

Masaldan Öte Bir Yer

Herkese Selamlar!
Şimdi size gerçektende masalımsı bir yer adı vereceğim. SAFRANBOLU
Ben geçtiğimiz Ağustos ayında nihayet gidebildim. Öncelikle şunu belirteyim. Gittiğimiz gün yaz aylarının ennn ennnn sıcak günlerinden biriydi. Ben diyeyim 35 siz diyin 40 derece. Abartısız çok sıcak bir güne denk geldik.
Biz geçtiğimiz yaz Bartın’da kaldık 1 ay. Bartın’dan Safranbolu’ya geçtik. 80 km arası. Yalnız şöyle söyleyim abartısız hayatımda gördüğüm en güzel ağaçlı yoldan geçtik. Koskoca ağaçların tepesi yol boyu birleşmişler Allahım Allahımm öyle güzel öyle muazzam ki tarif edemiyorum 😍 aşağıya fotoğraf ekliyorum. Çok az fotoğraf çekebildim. Oğlum Muhammed Bilal de bizde sıcaktan perişan olduk. Tepemiz yandı resmen yine de bir miktar gezip eve döndük gerçekten dayanılacak gibi değildi.
Yolum düşerse yada düşmese de bir daha gitmek istiyorum kesinlikle. Çok bambaşka bir hava hissettim orda. Ayrıca bunu hisseden tek değilim :) İnsan bir garip mutluluk içerisine giriyor orda (sıcağa rağmen evet ☺️)
Esnafı da halkı da çok Güleryüzlü. Şahane bir çarşısı var ve mükemmel el yapımı işler var. Lokumu var 😍
Varda var daha ne diyim.
En iyisi siz en kısa zamanda gidip gezin görün. 😉








3 yorum:

  1. Bartın'ı da çok merak ediyorum. Safranbolu'ya 2 kez gittim ve her gidişimde hayran kalıyorum :) iyi ki yazmışsın tekrar gitmiş kadar oldum 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Bartın’da 7 küsür ay yaşadım. Merak etme 🙊 aşağılarda bir yerde Bartın’ı ve insanını anlama bir kaç yazım olacaktı. Bi göz at istersen. 😘

      Sil
  2. Safranbolu güzel memleket. Bence mutlaka gidip iki hatta üç gün kafa dinlemeli ve rahaat rahat gezmeli. İnşallah bana da tekrar arzu ettiğim gibi gezmek ve kalmak nasip olur.

    YanıtlaSil

Yorum, düşünce, ne dersen artık...